Sadunomainen pienoismetsä

Jouluun on enää alle kuukausi. Alkaa olla käsillä kiireisimmät viikot. Toki on mukava näperrellä aina jotain ei niin tärkeitä juttuja, mutta sitäkin mukavampia. Koska en osta tänä vuonna uusia koristeita (edelleen lupaus pitää!), vanhoista voi aina tuunailla jotain uutta. Tänä talvena peurapari pääsi vanhaan kanttiseen lyhtyyn, jossa niille tuli ihan oma pienoismaailmansa. Kieputtelin pienen valoköynnöksen pikkuiseen puuhun ja sammalta laitoin pohjalle. Taianomainen näky, varsinkin illan hämärässä. Vielä on muutama päivä aikaa osallistua tuohon Full Moonin kanssa toteutettuun arvontaankin täällä, vink vink! Nyt täytyy lähteä päiväkodin kautta töihin, mukavaa päivää teille 💋.







Leipäjuustovohvelit

Rakastan juustoruokia ja mozzarellatikut on vaan niin hyviä. Vaan entäpäs ihan kotimainen leipäjuusto? Mihinkäs se taipuisi? Lämpimänä sekin on taivaallista, joten innostuin versioimaan mozzarellatikusta leipäjuustovohvelin. Oikeastaan näin ohjeen, jossa mozzarellasta tehtiin näitä vohveleita, mutta omat mozzarellani sulivat vohveliraudassa niin, etteivät pysyneet koossa. Leipäjuustoa sattui olemaan jääkaapissa myös, joten samalla leivitin niitä jauho-muna-korppujauhotekniikalla. Leipäjuusto pysyi tiiviinpänä, sai kauniin värin vohveliraudassa ja lähti irti hyvin. Ja mikä parasta, se kyllä maistui paljon paremmalta kuin (raudan pinnalta riivityt) mozzarellat. Dippinä käytin chilikastiketta, joka antaa mukavasti potkua. Ja mikäpä estää kokeilemasta näitä sen perinteisen lakkahillonkin kanssa, joka on se leipäjuuston vakkaripari.





Full Moon -arvonta

Onpa ihanaa, kun saa kertoa mukavia uutisia! Tein viimeviikolla postauksen  Full Moonin tuotteista täällä ja päätimme jatkaa yhteistyötä vielä arvonnan merkeissä.  Kotimaista työtä on aina mukava kannattaa ja kun tietää, että laatukin on kohdillaan, on helppo peukuttaa näiden puolesta. 

Laitetaan siis pystyyn pikkujouluarvonta, joka alkaa nyt ja päättyy la 3.12. klo 23.59.
Arvontaan voivat tällä kertaa osallistua blogini kirjautuneet lukijat (voit kirjautua arvonnan aikanakin), jotka käyvät myös tykkäämässä FullMoonin FB-sivuista. Yksi arpa kaikille. Yksinkertaista siis. Muista jättää toimiva sähköpostiosoitteesi, jos olet anonyymi osallistuja. 

Voittaja saa ihanan kampapuuvillaisen 150x200cm pussilakanan  ja tyynynliinan terein varustettuna, Pussilakanan voi valita joko valkoisena, harmaana, mustana tai vaalean sinisenä. Terevaihtoehdot ovat valkoinen ja harmaa. Kerro kommenttikenttään, minkä värisen pussilakanan haluaisit mikäli voitto kohdalle osuu.
Näitä saa tilata verkostakin osoitteessa www.fullmoon.fi, mikäli arpa ei nyt suosi.

Yhteistyössä: Full Moon



Omat sisustustapani ja oppini

Ajattelin jakaa teille omat sisustuksen kulmakiveni. Suurimmilta osinhan se tulee tuolta jostain "omasta päästä", miten ja mitä kotiin haluaa laittaa. On kuitenkin muutama asia, jota itse huomaan noudattavani sisustamisessa. Nämä eivät siis omasta mielestäni ole missään nimessä oikeita tapoja, vaan omia tapojani. Vähän kuin pukeutumisessakin, myös sisustamisessa jokaisella on oma tyyli ja käsiala, tässä siis minun juttujani. Päivän kestävä hämäryys ulkona tekee kuvista valitettavan epätarkkoja, mutta tätä tämä nyt on, joten näillä mennään :(

1. Kun tavaroita ei ripottele sinne tänne, vaan niistä tekee kivoja ryhmiä, moni asia toimii paremmin. Pienet asiat siellä täällä saavat katseen harhailemaan. Ryhmät sen sijaan luovat kiinnostavia kokonaisuuksia ja selkeyttä tilaan. Tämä koskee niin huonekaluja, kuin pienempiäkin tavaroita. Itse en osaa laittaa asetelmia symmetrisesti, vaan tykkään enemmän epäsymmetriasta jostain syystä. Jos jollekkin on tuttu termi: kultainen leikkaus, se määrittää symmetriaa paremmin oman tapani asetella tavaroita (silmämääräisesti tokikin..).




2. Tauluissakin ryhmittely on omaan silmääni kivan näköinen.  Olen oppinut ripustamaan taulut noin puoleenväliin seinää, ehkä vähän allekkin. Toisaalta myös taulun alla oleva huonekalu määrittää taulun korkeutta. Niiden etäisyys toisistaan ei ole hirveän iso omissa sisustuksissani. Liian ylhäällä ja yksinään killuva pieni taulu voi olla aika lohduton näky. Kun taulut ovat katseen korkeudella ja lähempänä huonekaluja, ne tulevat yhdeksi ryhmäkseen. Toisaalta rennosti seinään nojaava taulu lipaston päällä miellyttää silmää myöskin.



3. Olen oppinut, että esimerkiksi kukkia on oltava kimpussa pariton määrä, esim. kolme tai viisi. Se kyllä toimii. Parittomuus toistuu kyllä muussakin omissa jutuissani. Monasti joku pieni esineryhmä pöydällä on pariton, esimerkiksi kolme esinetta.

4. Pysyn muutamassa värissä. Huonekaluissa ja seinissä pari pääväriä kautta linjan saavat tilan pysymään harmonisena. Tyynyt ja muut pienet, helposti vaihdeltavat jutut on sitten lisävärin tuojia.




5. Lisään jotain omaa persoonaa. Liian kliininen voi olla tylsä. Kiinnostavat pienet detaljit tuovat oman persoonan näkyviin ja saavat tilasta kotoisan. Tästä tulee sitä Hyggeä myöskin.

Pääasiahan kuitenkin on, että koti on oman näköinen ja siellä viihtyy, sehän on jokaisen oma pienoismaailmansa

Kotifloristin tunnustukset ja arvonnan voittaja

Niin paljon kuin pidänkin rennoista ja huolettomasti maljakkoon asetelluista kukista, innostuin tekemään vähän säntillisemmän asetelman. Se legendaarinen (olikohan joku armeijan kyselylomake) kysymys: "Oletko koskaan halunnut olla kukkakuppias?" kyllä omalta kohdaltani voisi saada myöntävän vastauksen. Sen verran mukavaa puuhaa tämäkin on. En tiedä tosin, onko tuo kysymys joku urbaanilegenda, mutta en nyt kyllä ole armeijaan menossakaan. Asiaan siis. Ostin kimpun krysanteemeja parilla eurolla, joista lehdet olivat vähän nuutuneet jo. Kotoa löytyi rautalankapohjainen vihreä "kehikko", joka on säästynyt jostain vanhasta kukkakaupan kimpusta, vihreää sisalia ja tietysti maljakko. Napsaisin mukaan viekä anopinkielestä pari oksaa antamaan vähän korkeutta kimpulle. Ihan kiva kokonaisuus tuli, ja kukat kestivät viikon vielä, vaikka lehdet olivatkin kuihtuneet (poistin ne toki). Vaihdoin maljakon lennosta vielä matalampaan, niin kokonaisuus oli tasapainoisempi. Kotoakin löytyy usein kivoja juttuja kotifloristeille ja pihalta vielä enemmän.

Suomen Voimistelutuotteen kanssa yhteistyössä toteutettu arvonta päättyi ja Random.org. arpoi voittajaksi nimimerkin salli m, jolle lähtee hänen toivomansa leuanvetotanko. Häneen olen ollut yhteydessä s-postitse. Kiitos kaikille osallistujille ja eiköhän tähän joulun alle saada aikaiseksi vielä yksi arvonta, joten käykäähän kurkkimassa blogia ahkerasti 👆






Puhtaat, valkeat lakanat

Yksivärisiä pussilakanoita on vaikea löytää. Vielä vaikeampaa olisi löytää pyöreään sänkyyn lakana, jos sellaisen omistaisi. Entä mistä asuntoautojen omistajat voivat hankkia kenties ei niin standardimittaisia vuodevaatteita? Tutustuin Orimattilassa sijaitsevan Full Moonin valikoimaan ja totesin sieltä löytyvän nukkumiseen melkein mitä vaan, mittatilaustyönä. Kannattaa käydä katsomassa heidän valikoimansa, sillä hinnat ovat mukavat, mutta laatu korkea. Omaan sänkyyn petasin omilla väritoiveillani heidän valikoimistaan valkoisen, harmailla tereillä varustetun pussilakanan. Ihanan sileä, silkkipintainen kampapuuvilla on pölyämätöntä ja iholle miellyttävää. Näihin voi itse siis valita värit ja tuotteen nimikointi on myös mahdollista, vinkkinä esimerkiksi häälahjojen ostajille. Niin, ja onhan se joulukin tulossa. Pussilakanalla ja pussilakanalla on eroa, huomasin sen nyt.  Makuuhuoneen ilme on ihanan rauhallinen ja seesteinen, kun vuodevaatteet ovat yksiväriset. Se myös näyttää ikään kuin juhlavammalta. Ja juhlaahan se kyllä onkin, kun saa päänsä painaa puhtauttaan kahiseville lakanoille.







Yhteistyössä: Full Moon

Kakkua ja valoja

Isänpäivä tuli ja meni. On ne aina niin liikuttavia päiviä, kun lapset on koulussa ja päiväkodissa tehneet kortteja. Eikä nämä päivät ole mitään ilman kakkua. Tyttären kanssa teimme perinteisen täytekakun sijaan mokkapalakakun, se kun maistuu aina kaikille ihan takuuvarmasti. Päälle vielä överimäärä nameja. Kukaan ei tunnustanut, mutta noita karkkeja salakavalasti katoili pitkin päivää tuosta kakun päältä, mikähän lie karkkivoro meillä on käynyt;) Sain viriteltyä ulkovalojakin pihaan hyvään malliin. Ensimmäisten joukossa taas niitä laittelin, mutta kun maassa on jo luntakin, niin eikö niitä jo nyt voi laittaa? Innostuin tekemään havuköynnöstäkin, mutta siitä sitten lisää tuonnempana joku kuva. Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille 💖! 





Joulukalenteri X 2

Muutaman viikon päästä on taas aika avata joulukalentereista ensimmäinen luukku. Muistan itse, miten jännittävää se aina oli, varsinkin jos sai sellaisen tavarakalenterin. Meillä oli myös isotätini tekemä punainen kuusenmallinen kalenteri, jossa oli kullan väriset renkaat. Niihin joka joulu ilmestyi pieniä paketteja, joissa oli karkkia. Meiltäkin löytyy nykyään pari tällaista itsetehtyä kalenteria. Nämä ovat äitini tekemiä omille lapsilleni. Vihreä kuusi on samantapainen kuin omassa lapsuudessani ja se on helppo tehdä itse. Tausta on pahvista leikattu ja etuosa huopaa. Huopaan on pujotettu langasta 24 pientä lenkkiä, joihin saa lahjat kiinni. Olen lisännyt nuo pienet pyykkipojat jälkeenpäin. Ne helpottavat lahjojen laittoa mukavasti. Niitä löytyy ainakin askarteluliikkeistä. Tuo lokerikko on puuvalmis ja siihen on erilaisilla koristekartongeilla saatu kiva ilme joka luukkuun. Numerot on maalattu sabluunan avulla. Nyt ehtii hyvin vielä askarrella itsetehdyn kalenterin jouluksi, jollei sellaista jo omista!









Ajatuksia jouluisen tavaran määrästä

Joulun lähestyessä sisäinen hamsterini jyrsii itseään esiin ja joudun taistelemaan ihanien esineiden ja asetelmien esillelaittamisen määrästä tuon hamsterin kanssa. Varastoissa on jo kaikkea kivaa, mutta minkäs teet kun ideoita olisi uusillekkin jutuille. Paikkojakin on rajoitetusti, minne tavara lykkää ja osan näistä paikoista joudun eliminoimaan uteliaan taaperon takia. Pakko on siis pitää joku roti (murretta, ja tarkoittaa rajaa). En siis osta mitään uutta (ai joo, ostin jo muutaman paperitähden..) joulukoristetta. Kuinka ihana olisikaan laittaa vaan muutama simppeli pieni kuusi lasimaljaan sinnetänne ja vaikka himmeli.  Kynttilät näiden lisäksi riittäisivät oikeasti tunnelmaan. Joulun jälkeen tulee aina niin selkeä ilme kotiin, kun kaikki joulukukat, valot ja koristeet on laitettu pois. Ehkä sekin fiilis on tavoittelemisen arvoinen ja sen kokee myös vaan kerran vuodessa. Onko teillä samaa ongelmaa?





Hei me vedetään leukoja! feat. ARVONTA

Joku varmaan muistaakin keväisen postauksen näistä Suomen Voimistelutuotteen renkaista. Sehän löytyy täältä. Renkaat palvelivat meillä terassilla kesän ajan hyvin. Sen sijaan sisälle olikin vähän arveluttavampi niitä laittaa meillä, sillä ihan satavarmasti ei osattu ruoteiden paikkoja arpoa kattolevyjen alla. Sain tilaisuuden päästä testaamaan puista leuanvetotankoa, joka siis kiinnitetään ovenkarmeihin puisilla pidikkeillä. Valkoinen väri ei hyppää silmille ja tanko on mukavan ergonominen käsille. Tämäkin oli heti innokkaassa käytössä ja mikä parasta, tähän voi nyt huoletta ripustaa myös nuo renkaat. Nykynuorille ja miksei meille aikuisillekkin tekee muuten ihan tosi hyvää välillä vaan roikkua ja venyttää selkää. Huomasin muuten, että mikäli ostat renkaat, saat samalla kertaa tuosta leanvetotangosta -50% alennuksen, joten kannattaa hankkia molemmat samalla kertaa. Ja mikä ihan parasta, saan arpoa yhteistyön kunniaksi yhdelle teistä valinnaisesti joko puiset voimistelurenkaat tai leuanvetotangon. Voittaja saa itse valita kumman haluaa, mahtavuutta! Tässähän on ihan oiva lahja pukinkonttiinkin:)

Arvonta alkaa...N-Y-T Nyt ja loppuu to 17.11 klo 23.59.
Osallistua voivat blogin kirjautuneet lukijat tai Instagramin seuraajat, molemmista siis saat yhden arvan, ja yhteensä kaksi. Jollet jo ole lukija, kirjaudu tuohon blogin oikeassa sivupalkissa olevaan "Lukijat"-ryhmään. Insta löytyy tästä. Kerro kommenttiboksiin siis arpojesi määrä ja haluatko voiton kohdalle osuessasi 1. Leuanvetotangon vai 2. Puiset voimistelurenkaat (tähän sisältyy renkaat ja mustat tai valkeat nauhat).
Eikä sovi unohtaa toimivaa s-postiosoitetta, mikäli olet anonyymi osallistuja.









Verhopohdiskeluja

Olen huomannut viimeaikoina hitusen pehmentäneeni kontrasteja kodissamme. Kova mustavalkoinen ei välttämättä aina olekaan se mieluisin vaihtoehto (vaikka tietyt asiat pysyykin mustavalkoisina). Olen pähkäillyt olohuoneeseen verhoa jonkun aikaa. Ajattelin, että talven tullen tuossa terassille vievän oven edessä voisikin olla jotain. Muut ikkunat ovat sellaisissa paikoissa, että ne eivät verhoa kaipaa. Vaihtoehdot, joita mietin, ovat olleet Marimekon mustavalkoiset Lokki tai Kaivo. En kuitenkaan ole raaskinut ostaa niistä kumpaakaan ensinnäkään sen takia, etten ole päättänyt, kumpaa kuosia haluan, mutta myös siksi, että mitä jos se tuntuukin ihan liian hallitsevalta ja kovalta oli kuosi kumpi tahansa? Pitäisi saada koittaa, että tietäisi. Nyt siellä on samanlainen verho, jonka näittekin edellisessä postauksessa pöytäliinana. Ihan kiva ja luo pehmeyttä tilaan, mutta onko tuo liian tumma? Äh, pitkän, kaksi vuotta kestäneen verhottoman olohuoneen jälkeen nyt tuntuu olevan taas tottumisvaikeuksia. Käänsin tuon villamatonkin toisin päin talveksi ja sekin on nyt tummempi, kuviot kun ovat toistensa negatiiveja eri puolilla. Jos jollakin on myynnissä muuten tuota Kaivoa tai Lokkia mustana ja n.220 cm pitkänä verhona, niin olen kyllä kiinnostunut ostamaan!!!

Pysykäähän kuulolla, sillä blogiin on tulossa mukava arvonta ehkä jo pikemmin kuin arvaatkaan!





Juhlavampi kattausidea

Valmisverhoista saa ihan superhelposti pöytäliinan. Tässä yksi syy, miksi mukaan Jyskistä tarttui myös (ks.edellinen postaus) tämä kuvien verho. Olen myös haaveillut olohuoneeseen verhottomuuden jälkeen verhosta (toinen tarina ja siitä lisää myöhemmin). Kaksi käyttömahdollisuutta, ei voi siis mennä ostos pieleen. Hintaakin tällä oli vaan 11 euroa. Juhlakattauksissa liina on kiva, muuten meillä ei liinaa tule käytettyä arkena, sillä lapsiperhearjen vauhdissa se on niin hankalaa. Tällä vähän pellavamaisella ja sopivan ryppyisellä ilmeellä tulee juuri mukava ilme joulu- tai vaikka pyhäinpäiväpöytään eikä tämä vaadi isoja satsauksia rahallisesti vähäisen käytön takia. Tein kattauksen nyt vihreillä lisukkeilla ja tähän lisäämällä punaista saa jouluisemman ilmeen. Havujen keskelle voisi lisätä vaikkapa punaisia huopapalloja sinne tänne. Kattausten tekeminen on ihanaa ja se saa ruuan maistumaan himpun verran paremmalta. Lapset myös rakastavat juoda jalallisista laseista juomansa.