Pääsiäisen broileri-papaijapiiras

Ihan mahtava yhdistelmä on broileri ja papaija. Olen tätä piirakkaa tehnyt jo muutama vuosi sitten, ja ihastuttiin siihen miehen kanssa molemmat. Alkuperäisen reseptin kadotin jonnekkin, ja olen tässä matkan varrella päästäni varioinut piirakkaa. Nyt Googlettelin broileri-papaija -haulla, ja löysinkin ohjeen, joka (en tiedä, onko tämä juuri se minkä mukaan itsekin alun perin tein) on hyvä. Käytin valmista piirakkapohjaa, kun pakastimessa sellainen oli. Itse olen vannoutunut suolaisten piiraiden ystävä. Se kelpaa iltapalalle, vierastarjottavaksi tai vaikka lounaalle. Kinkkupiirakkahan se on se vakkariversio. Tulee aina syötyä. Muutenkin pitäisi miettiä pääsiäsen ruokia jo. Juhlapyhinä on kiva laittaa aina jotain vähän uutta tai työläämpää ruokaa, kun on aikaa enemmän. Muistuttelen vielä Pytinkimessujen lippupakettiarvonnasta, jossa ei ole ollut tunkua!!! Arvonta loppuu maanantaiyönä, joten nyt kipinkapin osallistumaan, mahdollisuudet voittaa ovat huiman paljon isommat kuin lotossa:)

Pohja: Valmis piiraspohja
Täyte:
300-400g marinoimattomia broilerisuikaleita
1prk papaijapaloja sokeriliemessä
1rkl öljyä
1rkl currya
1tl chilimausteseosta
pala purjoa / sipuli
1tl suolaa
1prk kermaviiliä
n. 2dl juustoraastetta
2 munaa

Paista broilerit öljyssä ja mausta, kuullota silputtu sipuli/purjo ja lisää broilerin joukkoon. Levitä piirakkataikina vuoan pohjalle ja reunoille, lisää broileri-sipulitäyte taikinan päälle sekä papaijapalat, jotka on puolitettu. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon kermaviili ja juustoraaste. Kaada seos täytteen päälle. Paista 200 asteessa n. 30 min.

p.s. papaijat tuntuivat olevan kiven takana (ei löytynyt edes Cittarista), Rainbowlla oli, eli S-marketeissa pitäisi löytyä




4 kommenttia

  1. Sinä jaksat niin ahkerasti kirjoitella, ainakun avaan blogisi, on uusi teksti, kiva! :) Tuollaista piirakkaa voisi kokeilla joskus vieraille. Pääsiäisenä on kyllä niin hyviä herkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoitovapaan henkireikä tämä blogi, se oma juttu. Ja kun kuvia tulee napsittua, niin tuntuu, että aihe "vanhenee", jos ei sitä laita eetteriin pikapuoliin. Vaikka olishan se lukijalle uutta, vaikka kuva oliskin otettu viikko sitten:)

      Poista
  2. I did not know this dish ! oh it intrigues me, as you I'll get the recipe !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh my, the recipe is missing!! Thank you for noticing. I was supposed to add the recipe as well. I will complete my post as soon as possible:)

      Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!