Kauan etsitty täydellinen kermanekka, joka tuli vastaan tuplana

Onko teilläkin sellainen kermanekka osana kahviastiastoa, joka kaadettaessa valuttaa osan maidosta tai kermasta aina pöydälle? Meillä on, ollut jo muutama sellainen. Teeman nekka valutti, samoin toisen astiaston, jonka nimeä en nyt saa päähäni millään. Kahvikuppineuroosin sisar voisikin olla nekkaneuroosi; "Valuttaako tuo nekka ja likaanko nyt tuon perintöliinan..." . Toinen asia, mitä olen moittinut omissa kermanekoissani on koko. Jos pöytä on täynnä väkeä, niin puolessa välissä kierrosta nekkaa saa jo olla täyttämässä. Miksi ne on niin pieniä? Olen käyttänytkin ihan muita kannuja näitä virkoja hoitamaan. Valkoista mulla ei ole ollut ja sitä olen eniten kaivannut. Kirppiksellä sattui silmään sellaisessa vähän räytyneessä puisessa telineessä oleva setti, jossa oli keraamiset sirottimet ja ilmeisesti öljylle ja etikalle kannut, joissa oli puiset korkit. Korkit olivat myös huonossa kunnossa. Kannut ovat ihan täydelliset kermanekan asiaa hoitamaan ja nokka oli näissä mitä mainioin, samoin koko. Ihan mahtava löytö, ja kaksin kappalein. Samalla reissulla löytyi Tine K:n kiva harmaa fasettihiottu maljakko. Eikä maksanut kun muutaman euron kaikki yhteensä. Tätä voi jo pitää hyvänä kauppana. Tuo puinen alusta syntyi muuten ylijäämäpalasta, joka sahattiin siitä mun pölkystäni. Maalasin yläpinnan valkoiseksi. Ihan hauska pieni koroke asetelmille tai kukille. Korkkiset alusta ovat Ikean tuliaisia.



8 kommenttia

  1. Joo, löytyy. Liian pieniä ja valuttavia nekkoja. Täytyykin katsoa tarkemmin jospa itsekin löytäisi tuollaiset kuin sinulla. Huippu löytö! Mukavaa naistenpäivää!

    VastaaPoista
  2. Hitsiläinen, mikä löytö! Tuo kuvaamasi tilanne on meilläkin aina "päällä", kun kerma-/maitonekkoja kattaa pöytään.

    VastaaPoista
  3. huippulöytö! Meidän iittalan taika -nekka on kyllä ihan toimiva, ostostiltalla on jo pitkään ollut m-nekka, nuita kirjainkuppeja kun löytyy muutenkin. Keramiikka on niin ihanaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Astioita ja kippoja ja kuppeja vois hamstrata vaikka kuinka paljon, se on kyllä totta. Ne kirjainkupit nekkoineen kelpais kyllä mullekkin!

      Poista
  4. Vautsi mitä löytöjä olet tehnyt! En minäkään kahvipöytään enää varsinaista kermanekkaa kata, vaan suosilla jonkun isomman, tällä erää lasisen kannun, ei tarvitse sitten olla ihan jatkuvasti täyttämässä...

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!