Mango-juustokakku

Pikaisesti ajattelin pyöräyttää juustokakun pyhäinpäivän kunniaksi. Kaapissa kun sattui olemaan värkkejä sopivasti. Nooh, ei aina mene niinkuin ajattelee. Kakku on tullut tehtyä tavallaan kahteen kertaan, mutta jääkaappiin asti niitä päätyi yksi. Syy löytyy gelatiinijauhopurkista. Liivatelehtiä ei ollut, mutta liivatejauhetta löytyi. En tiedä missä kohtaa meni vikaan, mutta siitä tuli alun alkaen jotenkin paksu mössö koko liivatteesta, ja (toivoaan ei saa heittää vaikka tietäisi, että metsään menee) lisäsin sen kuitenkin juustomassaan. Raivokasta sekoittamista, kyllä se sekoittuu kun vaan sekoittaa ja sekoittaa. Joo ei sekoittunut. Vessanpöntöstä alas ja kaupasta uudet tarvikkeet. Perinteisillä liivatelehdillä ei ollut ongelmia ja lopputulos oli herkullinen. Tämä kakku ei ole liian makean äklö, vaan raikas ja mehevä. Sopii myös isänpäiväpöytään.





 
Mangojuustokakku
 
Pohja:
 
75g voita
200g digestive keksejä
 
Täyte:
 
4 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl kiehuvaa vettä
1,5dl sokeria
3tl vaniljasokeria
1tl kardemummaa
2,5 rkl sitruunamehua
3dl kuohukermaa
 
Kuorrute:
2dl mangososetta (lasten)
2 liivatelehteä
2rkl vettä
 
 
Tee pohja murentamalla keksit voin joukkoon. Painele pohja-ainekset irtopohjavuoan pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperilla. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 min. Sekoita tuorejuustoon sokerit, sitruunamehu ja kardemumma. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana ja sekoita hyvin. Lisää kermavaahto joukkoon varovasti käännellen niin, että seos on tasaista. Kaada seos pohjan päälle tasaisesti. Hyydytä ennen kuorruttamista ainakin tunti jääkaapissa. Liota liivatteita 5min. Liota liivatteet kiehuvassa vesitilkassa. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeeseen ja sekoita. Kaada kuorrute kakun päälle ja tasoita. Anna hyytyä useita tunteja, mieluiten yön yli jääkaapissa.
 
 
 

Ei kommentteja

Kiva kun kävit, jätä kommentti!