Kebabia itse tehden

Sattuipa silmiini kebabin ohje ja sitähän piti tietenkin koittaa. En olisi kyllä uskonut, että itse tehden se voi olla näin "aidon" makuista ja hyvää. Helppoakin sen teko oli. Aikaa toki vaatii, koska uunissa tuota pitää pitää neljä tuntia, mutta mullahan sitä on nyt. Ja siis, tämähän on suorastaan terveellistä (jos ei lueta mukaan noita lisukkeita ja kastikkeita), lihan rasva valuu pois, ja jäljellä on tiivistynyt rasvaton liha. No joo, mutta asiaan:

KEBAB

2kg jauhelihaa (sika-nautaa käytin)
75g aromisuolaa
1/2 dl mustapippurirouhetta
paprikajauhetta, chiliä,( jeeraa)

Sekoita massa mausteineen, 10min. hyvin vaivaten, yleiskoneella paras tulos.
Muotoile massasta pötkö tai kaksi hyvin tiiviinä, ilmaa ei saisi jäädä taikinaan.
Kääri pötköt folioon ja pistä muutama pieni reikä alapinnalle, josta rasva pääsee valumaan pois.
Paista ritilällä ja laita valuvalle rasvalle esim. pelti alle.
Anna valmiin lihan jäähtyä, sen jälkeen leikkaa lihasta ohuita siivuja, jotka voi paistaa pannulla tai uunissä rapeiksi (uunissa 250 astetta n. 10min.)
Lihaa voi myös pakastaa.

Uuni 100 astetta 4 tuntia. Aikaa ei saa lyhentää eikä lämpöä suurentaa!




 
Tänään taitaa olla kebabia pitäleivällä...


Ei kommentteja

Kiva kun kävit, jätä kommentti!