Budapest-leivokset
Pohja:
4 isoa munanvalkuaista
4 dl sokeria
2,5 dl hasselpähkinä- tai mantelijauhetta
2 rkl perunajauhoja
Täyte:
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
1,5 dl vettä
4 dl vispikermaa vaahdotettuna
150 g säilykemandariinilohkoja
150 g persikkakuutioita
Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista. Vispaa joukkoon loput sokerit.
Sekoita jauhot keskenään ja lisää varovasti valkuaisvaahtoon.
Pursota massa pellille leivinpaperin päälle sormenpaksuiseksi nauhaksi
kiinteäksi vieriviereen n.30 cm levyiseksi, pellin pituiseksi levyksi.
Paista pohjaa 165 astetta, n. 25 min siten, että pinta on rapea ja sisus hieman pehmeä.
Kumoa pohja ylösalaisin ja poista leivinpaperi.
Vaahdota kerma ja valmista vaniljakreemi jauheesta ja vedestä. Sekoita kreemi
kermavaahdon joukkoon.
Levitä kermatäyte hieman jäähtyneen pohjan päälle ja lisää hedelmäpalat.
Rullaa kuin kääretorttu.
Voit leikata valmiita leivospaloja tai antaa olla rullalla. Koristele esim. tomusokerilla.
Pitkää perjantaita,
Mari
Hei löysin tänne fb:n kautta! :)
VastaaPoistaTosi kiva blogi ja ihana koti teillä!
Ep:ltä mäkin ja rintsikassa asustellaan.
Mukavaa pääsiäistä!
Kiva kun löysit tänne, vaikka en fb: ssa itse olekaan!
PoistaFb kaveri jakoi linkin jonka perässä tulin tänne!
VastaaPoista